ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

14 Mar ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, η foodstandard σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες πραγματοποίησε μια εκ των προγραμματισμένων επιστημονικών εκπαιδεύσεων για τους παραγωγούς στην περιοχή της Λακωνίας και συγκεκριμένα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγ. Δημητρίου- Αγ. Νικολάου- Ταλάντων, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων του προγράμματος δραστηριοτήτων Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων.
Την εκπαίδευση υλοποιήσαμε με τους ερευνητές του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Μίλτο Χριστόπουλο και κα Μίνα Καυκαλέτου. Στην εκπαιδευτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού αναπτύχθηκαν θέματα όπως υπολειμματικότητα σε ΦΠΠ, συμβουλές άρδευσης, για την δράση Γiii.1 “Διεξαγωγή μαθημάτων κατάρτισης επιτόπου στον αγρό για τους παραγωγούς της Ο.Ε.Φ.”
Η προσπάθεια που αναπτύσσουμε και εξελίσσουμε με την πολύτιμη συμβολή του Προέδρου του Συνεταιρισμού, κ. Σωτήρη Κρητικού, έχει ως στόχο την κάλυψη των θεματικών και την παραγωγή λύσεων τόσο σε θεωρητική βάση αλλά κυρίως πρακτική, με ανάπτυξη προβληματισμών και προτάσεις στο πεδίο, στον αγρό, εκεί που χτυπά η καρδιά του παραγωγού της περιοχής της Λακωνίας.
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού τόνισε τη σημασία της προσπάθειας που γίνεται, καθώς “αποτελεί μια εποικοδομητική και κατατοπιστική διαδικασία”, όπως είπε χαρακτηριστικά. “Πρέπει να παράγουμε ένα καλό προϊόν αλλά κυρίως πρέπει να το αποδεικνύουμε”, συμπλήρωσε και κάλεσε όλα τα μέλη της Οργάνωσης να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τη συμπλήρωση των τετραδίων παραγωγού, και τη συμμετοχή τους στις εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις που θα συνεχιστούν.
Ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε ότι η προσπάθεια έχει μεγάλη αξία και ότι η ενεργός συμμετοχή των παραγωγών το αποδεικνύει. “Εδειξαν ενδιαφέρον όλοι και αυτό δείχνει ότι έχει γίνει μια πολύ καλή προεργασία”, είπε. “Τέτοιες πρωτοβουλίες κρίνονται απολύτως απαραίτητες και πρέπει να συνεχιστούν”, συμπλήρωσε “ώστε οι εξειδικευμένοι επιστήμονες να μεταδώσουν γνώσεις και τάσεις στους παραγωγούς αλλά και να αποκομίσουν οι ίδιοι γνώση και πληροφορίες αναγκαίες για την έρευνα και την βελτίωση του προϊόντος”.


Skip to content